Bestel online uw ( digitale ) schuifmaten van de volgende merken: Mitutoyo, Tesa, Gedore, Mahr en Sylvac. Elke ( digitale ) schuifmaat wordt geleverd met een originele CALIPON, onze gepatenteerde schuifmaathouder. De ( digitale ) schuifmaten webshop van SCHUIFMATEN.NL is een initiatief van ABD - products. Op deze webshop kunt u allerlei ( digitale ) schuifmaten bestellen voor diverse doeleinden. Elke ( digitale ) schuifmaat wordt geleverd met een originele CALIPON, onze gepatenteerde schuifmaathouder.

schuifmaat, digitale, schuifmaten, webshop, calipon, caliper, schuifmaathouder, bescherming, metaalindustrie, chemie, mitutoyo, gedore, sylvac, mahr, tesa, verspaning, montfoort, abd, products, abd-products, gereedschap, meetgereedschap, aanbieding, CNC, machinewerkplaats, machine, lengtemeetinstrument, nonius, analoog, digitaal, laboratorium, pillen, pillendraaien, pillendraaier, meetkamer

De ( digitale ) schuifmaten webshop van SCHUIFMATEN.NL hanteert onder andere de volgende merken: mitutoyo, tesa, calipon, gedore, mahr en sylvac.

De Calipon, een schuifmaathouder, is ontwikkeld voor de gebruiker van de ( digitale ) schuifmaat. Naast de bescherming van uw ( digitale ) schuifmaat is de Calipon schuifmaathouder uitermate geschikt als reclame uiting en/of promotie-artikel. U kunt b.v. uw bedrijfslogo op de staartclip laten aanbrengen. Schuifmaten.nl is een initiatief van ABD-products en de handelspoot van ABD-techniek (www.abd-techniek.nl), die zich voornamelijk bezighoudt met verspanende bewerkingen op moderne CNC-machines. e digitale schuifmaat kan een kostbare aanschaf zijn en dient met zorg behandeld te worden. En hoewel men op technische opleidingen leerlingen het juiste gebruik van de schuifmaat aanleert, laat de praktijk regelmatig zien dat deze zoek raakt of beschadigd wordt. Daarom is de Calipon schuifmaathouder ontwikkeld, een toegevoegde waarde in de wereld van de schuifmaat.

U kunt schuifmaten.nl ook vinden op:
- www.schuifmaat.com
- www.abd-products.nl
Op de volgende website kunt u een demonstratie bekijken van onze schuifmaathouder, de Calipon:
- www.calipon.com

De ( digitale ) schuifmaten op de webshop van SCHUIFMATEN.NL worden bijna allemaal geleverd met onze gepatenteerde schuifmaathouder, de Calipon. De schuifmaten van de merken mitutoyo, tesa, calipon, gedore, mahr en sylvac passen allemaal in de Calipon.

Ontwerp, websdesign & vormgeving door ItchDezign: www.itchdezign.com

 
Wie zijn wij?   De Calipon®, een echte uitvinding!
Schuifmaten.nl is een initiatief van ABD-products en de handelspoot van ABD-techniek (www.abd-techniek.nl), die zich voornamelijk bezighoudt met verspanende bewerkingen op moderne CNC-machines.   Alex de Bruin, directeur/eigenaar van genoemde firma’s, is de uitvinder van de Calipon® schuifmaathouder. De nood naar een schuifmaathouder kwam voort uit het voortdurend kwijt raken of beschadigen van een schuifmaat.
 
    Zoeken kost tijd en dus geld!

de Calipon® in de praktijk
  Daar wilde Alex een oplossing voor vinden. Na het maken van enkele prototypes van de Calipon® schuifmaathouder werd in 2005 het uiteindelijke model, zoals op deze site gepresenteerd, gepatenteerd en geïntroduceerd op de Nederlandse markt. Sindsdien zijn er duizenden van dit handige gereedschap verkocht.
ABD-products verkoopt ook schuifmaten (met een meetbereik van 0-150 mm) van gerenommeerde merken (zoals, TESA, Mahr, Gedore, Mitutoyo etc.) en altijd inclusief de Calipon®. Bezoek onze webshop voor een overzicht van onze merken en modellen.
Wilt u een demonstratie van de Calipon®?
Kijk dan op www.calipon.com voor een uitleg en animatie
De wereld van de schuifmaat
Ergens in de 17e eeuw werd de schuifmaat bedacht. Natuurlijk had deze schuifmaat in vergelijking met de huidige modellen een erg simpele uitvoering. Pas in de 19e eeuw werd de schuifmaat algemeen goed.

Op technische scholen is de schuifmaat zelfs het eerste lengtemeetinstrument waar leerlingen mee werken. Tot op de dag van vandaag maakt de schuifmaat een ontwikkeling door en wordt in allerlei soorten en maten geproduceerd en op de wereldmarkt aangeboden. Een industrie zonder schuifmaat is vandaag de dag ondenkbaar.

Van analoog, via een nonius- of  klokaflezing, naar digitaal. Met de komst van de digitale schuifmaat kunnen we naast een afleesnauwkeurigheid van 0,01mm tevens gebruik maken van moderne technieken als het opslaan van meetwaarden in een computer met behulp van een data-uitgang. Zo kunnen we statistische gegevens opslaan en weergeven in bijvoorbeeld histogrammen.

De digitale schuifmaat kan een kostbare aanschaf zijn en dient met zorg behandeld te worden.
En hoewel men op technische opleidingen leerlingen het juiste gebruik van de schuifmaat aanleert, laat de praktijk regelmatig zien dat deze zoek raakt of beschadigd wordt. Daarom is de Calipon® schuifmaathouder ontwikkeld, een toegevoegde waarde in de wereld van de schuifmaat.
 

     
 
  Wie kan het nog?! Meten met de Nonius!    
  Sommigen van u zullen hem al bijna vergeten zijn, anderen hebben er nog nooit van gehoord maar de meesten zullen uit gemak zijn overgestapt naar zijn digitale variant. We hebben het over De Nonius

Op een analoge schuifmaat zit een Nonius, bedoeld om een b.v. 10e van een millimeter af te kunnen lezen. Maar weten we nog hoe het moet? Kan ieder van u de Nonius aflezen? Hieronder een korte uitleg:
 
Als uw digitale schuifmaat het laat afweten en u moet uw analoge schuifmaat weer uit de kast halen is het toch handig om te weten hoe het moet. De nonius (ook wel vernier genoemd) is een secundaire schaal, met afwijkende lengte en afwijkende maatindeling, die kan worden verschoven ten opzichte van een vaste primaire schaal.

De nonius schuift dus langs een vaste schaalverdeling. De vaste schaal is bijvoorbeeld een centimeterschaal, onderverdeeld in millimeters door schaalstreepjes. Hiertegenover, op de nonius, bevindt zich echter een schaaltje van 9 mm lang, dat eveneens in 10 gelijke delen is verdeeld.

Voorbeeld
Bij de eerste streep van de korte schaal wordt de normale aflezing op de lange schaal gedaan, b.v. 13 mm en dan nog iets. Dat 'nog iets' kan nu beter worden afgelezen door te kijken welk streepje op de korte schaal precies ligt tegenover een streepje op de lange schaal. Als dat de derde is, lezen we 13,3 mm af (zie afbeelding).

Hetzelfde principe gaat ook op als we verdelingen in een verhouding van 19:20 nemen in plaats van 9:10, maar dan is de aflezing zelfs op 1/20 deel nauwkeurig. Het principe berust hierop dat het makkelijker is om te zeggen welke streepjes het best tegenover elkaar liggen dan om de relatieve afstanden links en rechts van het streepje op het oog te schatten.

geanimeerde werking van de nonius

Bron: wikipedia (klik op de link voor de volledige informatie)

   
     
  naar boven    

schuifmaten.nl heeft regelmatig aanbiedingen.

Kom nog eens langs
of
kijk op onze webshop!